Το Blog  μας
Συνταγή: Σφίγγοι με μέλι και κανέλα

Δεν θα μπορούσαμε ως γνήσιοι Αρκάδες να μην σας δώσουμε και μία παραδοσιακή συνταγή του τόπου μας με μέλι.

Αυτή είναι η δική μας εκδοχή των λουκουμάδων με μέλι και κανέλα. Ελπίζουμε να τους απολαύσετε με μέλι από τη Μελισσοκομία Κολοστούμπη!

Υλικά: (Για 6 άτομα)

– 200 γραμ. νερό

– 100 γραμ. βούτυρο

– 5 γραμ. αλάτι

– 15 γραμ. ζάχαρη

– 150 γραμ. μαλακό αλεύρι

– 4 αυγά

– 2 κιλά λάδι ραφινέ

Εκτέλεση:

Βάζετε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το μίγμα αρχίζει να βράζει ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για τρία περίπου λεπτά έως ότου γίνει λείο.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει τελείως. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά στο κρύο μίγμα ανακατεύοντας προσεκτικά έως ότου αφομοιωθούν εντελώς. Χτυπάτε το μίγμα στο μίξερ δυνατά για 15 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα να ηρεμήσει για 2-3 ώρες.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Όταν ζεσταθεί αρκετά, πριν όμως αρχίσει να καπνίζει, παίρνετε με ένα κουτάλι του γλυκού λίγο-λίγο από το μίγμα και το ψήνετε στο ζεστό λάδι ένα-ένα χωριστά. Όταν οι σφίγγοι ανέβουν στην επιφάνεια, τους γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.

Τους σερβίρετε περιχυμένους με ζεστό μέλι και κανέλα.

Πηγή: Arcadia Web Server- University of Patras